Прескокни до главната содржина Прескокни до пребарувањето

Написи од admin

Санација на Хидромеханичка опрема на брана Кнежево

На 28.10.2022 година, се потпиша договор помеѓу ЈП ХС Злетовица и МЗТ Пумпи а.д Скопје за санација на хидромеханичката опрема во темелна затворачница на брана Кнежево.
Со реализација на оваа активност, се овозможува поквалитено и побезбедно менаџирање со брана Кнежево.
Прочитај повеќе

Рехабилитација на SCADA центар – ЈП ХС Злетовица

На 27.09.2022 година се потпиша Договор помеѓу ЈП ХС Злетовица и изведувачот на работите Искра Системи – М ДООЕЛ од Скопје за Рехабилитација и надоградба на ХС Злетовица (SCADA).

Со реализацијата на овој проект се овозможува посовремено управување со објектите на ХС Злетовица преку SCADA системот, а со тоа и успешно и квалитетно водоснабдување на општините опфатени со проектот ХС Злетовица.

Прочитај повеќе

Промоција на проектот Надградба на Хидросистемот Злетовица ко-финансиран од Центарот за меѓународна соработка и развој на Република Словенија

На покана на Секретаријатот за европски прашања и Амбасадата на Република Словенија во Република Северна Македонија, проект менаџерот Љупчо Благоевски и Раководителот на одделението за одржување на зафати и цевководи Александар Величковски од ЈП ХС Злетовица – Пробиштип, присуствуваа на информативен настан за отворениот повик за кофинансирање на развојни проекти во рамки на билатералната развојна соработка, а објавен од страна на Центарот за меѓународна соработка и развој на Република Словенија.

Настанот се одржа на 18.07.2022 и на истиот имаше обраќање Државната секретарка на Секретаријатот за европски прашања, Дрита Абдиу Халили и Неговата екселенција Амбасадорот Милан Предан.

На настанот присуствуваше директорката на Центарот за меѓународна соработка и развој на Република Словенија, Мојца Копше која го промовираше проектот Надградба на Хидросистем Злетовица кој е финансиран преку донација од ЦМСР и буџетот на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Прочитај повеќе